Java Kávy pitel - světle pražená výběrová zrnková káva
Kód: JAVA-S/100 JAVA-S/250 JAVA-S/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Káva Java Jampit - Kávy pitel
Jáva je po staletí známá svou úrodnou půdou, bohatými přírodními zdroji a zemědělskými produkty, které jí vynesly přezdívku „ostrov koření“. Dnes je Java domovem kávových plantáží, vodopádů, horkých pramenů a kráterového jezera Ijen – největšího kyselého jezera na světě. Jeho tyrkysová voda je v ostrém kontrastu s přírodní žlutou sírou, která kolem ní stoupá a je ručně těžena do dřevěných košů ze dna kráteru.
Zemědělství je tradiční páteří indonéské ekonomiky. Dnes je hlavním producentem několika důležitých tržních plodin – včetně palmového oleje, cukrové třtiny, skořice, muškátového oříšku a kávy – které jsou pěstovány jak na velkých statcích, tak drobnými zemědělci.
Jampit Estate
Java Jampit Estate, na Ijen Plateau ve východní Jávě, byla založena v roce 1900 nizozemskou kanceláří Davit Bernie Administatie Office a dnes je řízena státním podnikem PT Perkebunan Nusantara XII. Jde o významnou pěstitelskou oblast ostrova Jáva, ležící na náhorní plošině rozlehlého údolí u aktivní sopky Kawah Ijen. Sopka poskytuje farmám díky staletím činnosti půdu bohatou na minerály, které v konečném důsledku obohacují kávu v její chuti. Jampit Estate je jednou ze šesti velkých kávových farem vlastněných indonéskou vládou.
Cyklus plodiny je 80 až 100 dní a káva se sklízí mezi květnem a zářím. Třešně se poté fermentují (anaerobně) po dobu 36 hodin, omyjí, opláchnou a nechá se na nich 8 až 10 procent ovoce, které zůstane na bobu, když se přesune na terasy k sušení a později na vyvýšené záhony k ručnímu třídění.
Doporučená příprava
Potenciál této kávy se nejlépe rozvine při přípravě espressa, moka konvičky a french pressu, vynikne tím její plné krémové tělo.
Balení kávy značky Kávy pitel: veškerou námi praženou kávu značky Kávy pitel balíme do vysoce kvalitních sáčků
Postup balení kávy značky Kávy pitel: Po pražení kávových bobů se z kávy uvolňuje plyn, který by mohl zcela naplnit obal a ten by následně mohl při manipulaci a skladování prasknout. A tak nechává se káva několik hodin odpočinout. A balí se až následně, po odpočinutí do speciálních flexibilních sáčků na kávu, s odplyňovacím jednosměrným nylonovým ventilem. Takže přebytečný uvolněný plyn odejde přes ventil pryč. A káva si tak zachová své stále stejné plnohodnotné aroma od zabalení, přes přepravu a do doručení až k vám, a až do vašeho šálku kávy Kávy pitel. A proto je naše káva značky Kávy pitel čerstvá i u vás po převzetí od přepravce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva z různých koutů světa |
---|---|
Bližší určení: | Jáva Jampit |
Původ kávy: | Iljen Plateau, východní Jáva |
Druh kávy: | 100% arabica |
Varieta kávy: | Arabica – Typica |
Chuťový profil kávy: | exotická chuť koření, skořice, tabáku, čokolády, oříšku |
Acidita kávy: | velmi příjemná |
Nadmořská výška: | až 1500 m. n. m. |
Sklizeň kávy: | květen - září |
Zpracování: | promytá káva / ruční sběr |
Kvalita kávy: | pětihvězdičková výběrová káva ***** |
Stupeň pražení: | City (světlé pražení) |
Místo pražení: | pražírna Kávy pitel u Kutné Hory, Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.